ban_Kunskapsb_big

Välkommen till NNS Kunskapsbank


Utvärdering

Utvärdering av samordningsförbundens verksamhet gjorda av externa konsulter.

Jobbcoach

Målgrupp unga vuxna 18 – 24 år som är långtidsberoende försörjningsstödstagare och/eller långtidsarbetslösa alternativt sjukskrivna som bedöms ha goda rehabiliteringsförutsättningar.

Målet är att deltagarna skall komma i arbete på den reguljära arbetsmarknaden, arbetspraktik eller hänvisas till rätt instans i de fall som ytterligare insatser krävs.

 

Ale, Kungälv, Stenungsund, Tjörn

Payoff.nu
Lena Andersson
Per Liliebäck

 

SATSA

Försök till att hitta nya strukturer och modeller för att öka möjligheten för personer med Asperger och högfungerande autism att närma sig arbetsmarknaden.

 

Samordgningsförbundet Finsam Örebro Lekeberg

Markör Marknad och Kommunikation AB
Gunilla Andersson, SATSA
Sofia Palmér, Markör

 

Rehabteam

Syftet är att utifrån teoretiska perspektiv studera hur och i vilken utsträckning det sker ett strukturerat och institutionaliserat samverkansarbete kring individer i som bedömsvara i behov av samordnade insatser från minst två av de samverkande parterna för att förbättra sina förutsättningar på arbetsmarknaden eller till egenfinansierade studier.

 

Finsam Örebro Lekeberg

Beteendekonsult 
Nikolaus Koutakis

 

Aktivitetsarenan

Förhoppningen med denna rapport är, i likhet med utvärderingsuppdraget, att den ska rendera i ett lärande och därmed leda till en utveckling av både samverkan mellan myndigheterna och verksamheten i Aktivitetsarenan.

 

Finsam i Malmö

Malmö Högskola
Jesper Thiborg

 

 

Aktsam

AktSam har varit ett Finsam-projekt för målgruppen unga funktionshindrade som uppbär aktivitetsersättning.

 

Finsam i Malmö

Malmö Högskola
Thomas Persson

 

Teamsamverkan i Malmö - TiM

Föreliggande rapport bygger på en utvärdering av finsamprojektet Teamsamverkan i Malmö som genomfördes under slutet av 2008 till och med 2009.

 

Finsam i Malmö 

Malmö Högskola
Mikael Ottosson

 

 

Unga kvinnor – samverkansprocess och samverkansobjekt

Unga kvinnor är titeln på en av Finsam finansierat process. 

I målgruppen ingår kvinnor mellan 18 och 30 år som har försörjningsstöd och/eller är arbetslösa samt sjukskrivna 3-6 månader på grund av stressrelaterade besvär eller psykisk ohälsa.

 

Finsam i Malmö 

Malmö Högskola
Karen Ask

 

 

Leda och utveckla finansiell samordning

Rapporten presenterar huvudmännens bild och förutsättningar angående insyn, kontroll och möjlighet att påverka Samordningsförbundet Göteborg Nordost.

 

 

Utsikten – Utvärdering

Målgrupp för projektet Utsikten är yngre människor i åldern 18-30 år som står utanför arbetsmarknaden och är aktuella för stödinsatser hos två eller flera myndigheter. Individens möjlighet att på egen hand komma ut på arbetsmarknaden är starkt begränsad p.g.a. den totala sociala situationen.

Läs även:
Samhällsekonomisk utvädering
Slutrapport

 

Samordningsförbundet Skellefteå

United Minds
Anna Berg Jansson
Lars Lindblom

 

Förrehabilitering 2011

Förrehabilitering har drivits av Arbetsmarknadsförvaltningen, Trelleborgs kommun och har vänt sig till personer i åldern 25-64 år som stått utanför arbetsmarknaden under en längre period och är i behov av insatser för att långsiktigt kunna finna, få och behålla ett arbete.

Se även utvärderingen som bildserie

 

 

Samordningsförbundet Trelleborg

Tranqvist utvärdering
Joakim Tranqvist

 

 

Grenverket Södertörn, Utvärdering delrapport 3

Projektet vänder sig till unga i åldern 16-24 år, som står utanför arbetsmarknaden på grund av avbrutna studier eller andra, ibland mycket komplexa problem.

Läs även utvärdering delraport 1

 

Manscentrum i Haninge – utvärdering

Manscentrum i Haninge är ett professionellt kriscentrum för män.

Manscentrum erbjuder samtalshjälp för att klarlägga, bearbeta och finna lösningar på känslomässiga och praktiska problem i livets olika skeden. I ett vidare perspektiv är målet att förebygga våld. I ett snävare perspektiv är målet att männens våld och hot ska upphöra och att de ska hitta konstruktiva alternativ.

 

Samordningsförbundet Östra Södertörn

ZEAL Consulting
Kristina Gränsbo

 

Projekt Från Ris Till Flis – kvalitativ studie

Syftet med denna studie var att undersöka individens erfarenheter av förändring i livskvalitet genom projektet “Ris till flis”. Syftet operationaliserades ner till ett antal frågeställningar som innefattade den psykosociala situationen, ekonomin och möjligheten att kunna förutsäga den närliggande framtiden.

Läs även socioekonomisk utvärdering av projektet

 

Samordningsförbundet i Kramfors

Mittuniversitetet
Catharina Isenberg
Stefan Isenberg

 

ArbetsRätt – CSR (mänskliga rättigheter, etiskt ansvarstagande)

Formandet av Projekt Arbetsrätts strukturella karaktär ledde till att CSR perspektivet blev integrerat i projektet.
Genom trestegsmodellen skapades förutsättningar för att CSR skulle kunna komma att användas i rekryteringen av arbetsgivare, samt att sprida idén om ett socialt ansvarstagande bland företagare. CSR-delen i modellen byggde även på den övergripande tanken om att projektet via CSR kunde vara med och bidra till ett samhälle där företag är med och främjar och utvecklar de Mänskliga Rättigheterna.

Läs även:
Projektbeskrivning och slutrapport
Utvärdering gjord av extern konsult
Socioekonomisk analys

 

Samordningsförbundet Göteborg Centrum
Jan Wikström
Magnus Simonsson