
2018

2018-1: Rapport efter nationell mätning av indikatorenkäterna hösten 2017
Av Jonas Wells
Denna rapport redovisar den första nationella mätning med indikatorenkäterna som gjordes under september-oktober 2017. Den presenterar materialet aggregerat såsom respondenterna som deltog svarade. Tretton samordningsförbund var med och insamling av data skedde till och med den 31 oktober 2017 varvid lokal inregistrering skedde under november/december och därefter skickades datamaterialet aggregerat per samordningsförbund till NNS.
Materialet kan inte generaliseras till att gälla alla samordningsförbund eller ge en fullständig bild av hur den finansiella samordningen fungerar i stort. Analyser av resultatet bör göras med stor försiktighet i den bemärkelsen. Analys kan endast göras i förhållande till de svar som har lämnats, varken mer eller mindre.


2017

2017-1: Uppdraget som ordförande i ett samordningsförbund.
– Redovisning av enkätundersökning 2016
Av Elin Asplund
Denna rapport bygger på resultat av en enkät utskickad till ordförande i samordningsförbund. Syftet med enkäten är att få en bild av ordförandes roll, uppdrag och vilket stöd man anser sig behöva från NNS. Enkäten gick ut i december 2016 till totalt 80 styrelseledamöter i samordningsförbund som innehade ordförandeposten i styrelsen under 2016, varav 48 av dessa besvarade enkäten, vilket ger en svarsfrekvens på 60 %. 58 % av de svarande är kvinnor och 42 % män.
Av de svarande representerar merparten förbund (61 %) som har en tilldelning på upp till 7 miljoner kronor årligen. 5 av de svarande sitter som ordförande i förbund som har en årlig medelstilldelning på 15 miljoner kronor eller mer.


2017-2: Rapport efter workshop i Gävleborgs län om utveckling av samverkan
Av Jonas Wells
Denna rapport är en delrapport i en större studie som pågår under 2016-2017. Under mars-april 2017 genomfördes fyra workshops med företrädare för myndigheterna Arbetsförmedlingen, Region Gävleborg, Försäkringskassan och nästan samtliga kommuner i Gävleborg län. Workshopen och denna studie tillhör del två i en tre stegsprocess i syfte att dokumentera vad som uppfattas som viktigt för att utveckla samverkan mellan parterna inom Gävleborgs län och hur det kan ske. Första steget genomfördes av Region Gävleborg, FoU Välfärd med sikte på att göra en baslinjemätning på samverkansklimatet inom rehabiliteringsområdet i länet idag. Detta har de gjort genom en omfattande enkätstudie och med fokusgruppintervjuer.
Målet med denna rapport är att identifiera teman/områden som anses känneteckna god samverkan och identifiera utvecklingsområden som Samordningsförbundet Gävleborgs län kan satsa på det fortsatta arbetet.
