ban_Kunskapsb_big

Välkommen till NNS Kunskapsbank


Utvärdering

Utvärdering av samordningsförbundens verksamhet gjorda av externa konsulter.

Utvärdering av projektet UtiJobb

Projektet vände sig till personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar inom Autism-spektrat ADHD eller ADD. 
Deltagare skulle vara motiverade att komma i arbete eller bedömas kunna nå arbete inom 12-18 månader.

Läs ävenprojektbeskrivningen

 

Samordningsförbundet Huddinge Botkyrka Salem

FoU - Södertörn
Hjördis Gustafsson

 

Samrehab: Partnerskap Göteborg - storstadsintegration

Utvärdering av projektet som hade som mål att få till en strukturell samverkan baserad på rehabiliteringskompetens, gemensamt val av metoder samt kunskap om samordning.

Läs även:
Slutrapport - 213

 

Samordningsförbundet Göteborg Centrum

Malmeken
Malin Roux Johansson
Åsa Helg

 

Rapport gällande externs medbedömning av SAM-projektet 2013

Målet med kartläggningen har varit att skapa möjligheter till egen försörjning för individer som idag står utanför arbetsmarknaden och är i behov av bidragsstöd av olika slag samt att samordna insatser mellan olika myndigheter för att underlätta individens väg mot arbete, studier eller andra arbetslivsinriktade insatser alternativt att slussa personerna till rätt behandling/utredning eller till hjälp med ansökan om eventuell permanent sjukersättning.

Läs även projektets slutrapport: Samordning för arbetsåtgång

 

Samordningsförbundet Västerås

Extern medbedömare
Marita Mossberg

 

Att lära av sina erfarenheter

Erfarenheter och slutsatser efter att ha utvärdrat tre samverkansprojekt inom ramen för Samordningsförbundet i Uppsala Län.

 

Samordningsförbundet Uppsala län

OFUS
Eva Nilsson Lundmark
Ingvar Nilsson

 

En arbetsrehabiliteringsprocess som kan medföra meningsfullhet, när önskan om arbete finns

En utvärdering av två verksamheter som arbetar med arbetslivsrehabilitering inom Falu kommun.

De två verksamheterna är:
 Mottagningsteamet – som rör individer som stått utanför arbetsmarknaden under lång tid och var i behov av samordnat stöd från flera olika myndigheter för att komma ut i sysselsättning.
Rehabpraktikcenter – socialsekreterare och arbetsledning inom försörjningsenheten såg ett viktigt behov av att lyfta fram och bedriva ett förändringsarbete med klienter som har ett långtidsberoende av ekonomiskt bistånd.

Läs även rapport om Rehabpraktik

 

Samordningsförbundet Finsam-Falun

Högskolan Dalarna
Jennie Vinter

 

Ensam är inte stark – om att lyckas i ett samverkansarbete

För huvuddelen av de offentliga organisationernas verksamheter överensstämmer linjeorganisationernas uppdrag, mandat och kompetens med de problem man har att tackla. För en ökande andel människor stämmer det inte. Det förekommer dålig matchning mellan dessa faktorer.
Som en följd av detta ramlar individer mellan stolarna. De får inte det stöd de behöver eller har rätt till, får felaktigt stöd eller får stödet för sent. Det händer också att insatser kring individen inte samordnas och att de rent av motverkar varandra.

 

Samordningsförbundet Uppsala län

OFUS
Eva Lundmark
Ingvar Nilsson

 

Slututvärdering av Projektet SARA

SARA består av ett team på fyra handläggare från de samverkande organisationerna som sitter samlokaliserade i lokaler i Enköping. Teamet arbetar med ett coachande och lösningsfokuserat arbetssätt som gemensam värdegrundsbas i arbetet med deltagarna, vilket antas skapa ett långsiktigt förhållningssätt som gör rehabiliteringsarbetet för individen möjligt och hållbart.
Övergripande mål för projektet är att deltagarna ska återfå eller öka sin arbetsförmåga, få en bättre egenupplevd hälsa, öka sin känsla av sammanhang och delaktighet samt komma ut i arbete, påbörja studier eller starta eget företag.

 

Samordningsförbundet Uppsala län

FAJ
Fredrik Johansson

Noreg AB
Björn-Anders Larsson

 

Grön rehab – sammanställning av intervjuer med deltagare, medarbetare och projektledning

Bakgrunden är tanken om att det behövs stödjande insatser innan och under en arbetslivsinriktad rehabilitering för att säkerställa återgång i arbete.
Syftet är att förbereda deltagarna inför den arbetslivsinriktade rehabiliteringen alternativt att klargöra att inga förutsättningar för rehabilitering föreligger för tillfället.

 

Samordningsförbundet Uppsala län

Uppsala Universitet
Kjerstin Larsson
Nikodemus Enger

 

Utvärdering av Grenverket Södertörn

Projektet har verkat för kunskapsöverföring och metodutveckling i arbetet med unga i utanförskap. Dessutom har Grenverket Södertörn möjliggjort en förstärkning av utbudet av specialiserade och professionella insatser för målgruppen.

Projektet har vänt sig till unga i åldern 16-24 år (i vissa fall 29 år) som står utanför arbetsmarknaden på grund av avbrutna studier eller andra, ibland mycket komplexa, problem.

Läs även rapporten

 

Samordningsförbundet Östra Södertörn

PWC
Henrik Fagerlind
Samir Sandberg
Tobias Bjöörn